Curățarea procesorului audio: îndrumări speciale legate de COVID-19

În aceste timpuri fără precedent, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Ministerul Sănătății au comunicat îndrumări cu privire la igienă și cum ne putem proteja, pe noi și pe ceilalți, împotriva infectării cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Unii dintre utilizatorii implanturilor cohleare MED-EL au întrebat cum ar trebui să aibă grijă de procesoarele audio în timpul pandemiei coronavirusului. Pentru a vă ajuta în această perioadă, iată câteva îndrumări suplimentare.

Curățarea procesorului audio

Înainte de a atinge procesorul audio sau oricare dintre accesoriile acestuia, vă recomandăm să vă curățați mâinile, după îndrumările furnizate de OMS.

Curățați și uscați procesorul audio conform instrucțiunilor specifice furnizate pentru modelul pe care îl aveți, așa cum este indicat în manualul de utilizare (consultați capitolul „Îngrijire și întreținere”, secțiunea „Întreținere”).

Aveți la dispoziție, de asemenea, informații suplimentare și sfaturi despre curățarea procesorului audio, urmărind videoclipurile practice furnizate de MED-EL. Faceți clic pe procesorul audio, din lista de mai jos, pentru detalii (în limba engleză):

Nu există instrucțiuni suplimentare de curățare care se aplică în mod specific în timpul pandemiei COVID-19.

Seturile de uscare furnizate în kiturile de utilizator MED-EL (flow-med dry-space uv și dry-star uv), pentru modelele recente de procesoare audio, folosesc lumină ultravioletă în timpul procesului de uscare. Potrivit producătorului, această lumină ultravioletă „elimină toți microbii, bacteriile și ciupercile până la 99,9%”. Prin urmare, este probabil ca această radiație să omoare cel puțin o parte din virusurile SARS-CoV-2 de pe suprafața dispozitivului. Totuși, acest lucru nu a fost testat în mod specific de MED-EL.

Dezinfectarea procesorului audio

În general nu este necesar să vă dezinfectați procesorul audio în mod frecvent dacă respectați cu atenție instrucțiunile de curățare. Utilizarea frecventă și pe termen lung a dezinfectanților nu este testată de MED-EL și poate duce la degradarea materialelor, decolorare și fisuri în carcasa dispozitivului. Materialele degradate pot provoca iritații ale pielii și / sau răni.

Cu toate acestea, dacă simțiți că procesorul dumneavoastră a fost contaminat și doriți să îl dezinfectați, urmați pașii de mai jos.

Materiale

MED-EL recomandă utilizarea de șervețele (umede) de curățare saturate cu o soluție pe bază de 70% alcool izopropilic și 30% apă deionizată. Dacă nu aveți la dispoziție astfel de șervețele, puteți utiliza șervețele uscate pe care să le îmbibați într-un lichid de curățare similar.

Alte substanțele decât amestecurile de 70% alcool izopropanol și 30% apă deionizată nu sunt testate de MED-EL și pot duce la degradarea materialelor, decolorare și fisuri în carcasă chiar la o aplicație unică. Dacă observați vreo decolorare în timpul curățării, opriți imediat aplicarea dezinfectantului și lăsați să se usuce orice lichid rămas pe suprafața dispozitivului.

Instrucțiuni

 1. Spălați-vă sau curățați-vă mâinile, apoi curățați procesorul audio așa cum este menționat mai sus, la „Curățarea procesorului audio”.
 2. Folosiți șervețele de curățare pentru a umezi cu atenție suprafața dispozitivului.
 3. Lăsați lichidul să se usuce pe suprafața dispozitivului. Nu ștergeți imediat, deoarece lichidul de curățare are nevoie de timp pentru a acționa la suprafață și a avea un efect dezinfectant mai bun:
  • Nu aplicați prea mult lichid pe suprafață, deoarece acest lucru ar putea deteriora procesorul audio.
  • Aveți grijă mai ales când aplicați dezinfectantul în apropierea orificiilor, cum ar fi cele ale microfonului. Nu curățați niciodată peste orificiile microfonului.
  • Aveți grijă când ștergeți aproape de membrane, astfel încât să evitați împingerea murdăriei și reziduurilor mai adânc în membrane.
 4. Dacă se utilizează dezinfectantul recomandat și nu se aplică prea mult lichid, substanța se va usca de la sine. Dacă nu, utilizați o cârpă moale pentru a usca orice lichid rezidual.
 5. Procesul de dezinfectare este finalizat după pasul anterior. Spălați-vă sau curățați-vă mâinile după dezinfectarea dispozitivului.

Dacă aveți întrebări suplimentare după consultarea manualului de utilizare și a acestor îndrumări suplimentare, vă rugăm să ne contactați telefonic: 0723 164 124, 0765 533 875.